Hoe maak ik mijn baard voller?

baard

Niets is vervelender dan een mooie baard willen laten staan, terwijl je baard niet mee wil werken. Je kan op sommige plekken misschien geen haar krijgen, waardoor je een gaten baard krijgt. Dit is natuurlijk niet wat je wil, want op die manier is je baard niet zo mooi vol als dat je graag zal willen. 

Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop jij je baard voller kan maken. Soms kunnen kleine aanpassingen al wonderen doen. Daarom kan het handig zijn om te kijken welke oplossingen er allemaal zijn om je baard voller te gaan maken. 

Denk aan wat je eet

Een factor waar veel mannen niet aan denken is het feit dat wat je eet veel verschil kan hebben voor je haar groei. Dit komt door alle vitamines en mineralen die je binnenkrijgt door het eten. Als je niet voldoende stoffen binnen krijgt, is de kans aanwezig dat je baard niet op een goede manier zal gaan groeien. Het is voor je baard daarom gezond om goed op te letten wat je eet en bij te houden hoeveel verschillende vitamines je op dat moment binnen zal kunnen krijgen. 

Drink voldoende

naast het eten is het drinken ook erg belangrijk op het moment dat je een mooie volle baard zal wil laten staan. Het is voor jezelf handig om bij te houden hoeveel je precies drinkt. Gemiddeld zal je twee liter water op een dag moeten drinken. Op die manier blijf je goed gehydrateerd. Dit zorgt ervoor dat je baard wat sneller en hierdoor voller zal gaan groeien. Je kan daarom een bidon of fles meenemen als je ergens heen gaat. Op die manier weet je zeker dat je voldoende water kan gaan drinken. 

Goed slapen doet wonderen

Naast het goed drinken en eten, is het belangrijk om goed te slapen. Zoals we allemaal weten is het gezond om minimaal acht uur slaap per nacht te hebben. Dit is niet alleen fijn voor je energie, maar ook voor je baard groei. Wanneer je voldoende slaapt, heeft je lichaam langer de tijd om testosteron op te bouwen. Dit is erg belangrijk voor het lichaam, omdat hiermee je baard wordt gevormd. Hoe meer en langer je slaapt, hoe meer testosteron aanwezig zal zijn. Daardoor kan een baard  veel mooier en voller gaan groeien. 

Gebruik baardolie

Als je het liever op een andere manier aanpakt, kun je ervoor kiezen om baardolie te gaan gebruiken. Baardolie kan je baard voller maken en het zorgt ervoor dat je baard goed beschermd wordt. Je voorkomt op die manier dat je baard makkelijk tastbaar is voor verschillende soorten bacteriën. Daarnaast zorgt baardolie ervoor dat je baard gehydrateerd blijft. Je zal op die manier niet zo snel een droge baard krijgen. Dit is erg fijn voor jezelf want je krijgt dan minder jeuk. 

Het knippen van een baard

Wanneer een baard al wat aan het groeien is, zal je direct merken dat niet alles tegelijkertijd zal groeien. Het beste is dan om te gaan kijken hoe je jouw baard mooi kan knippen. Op die manier zorg je ervoor dat je baard mooi strak blijft en het geen zooitje wordt. Het is daardoor makkelijker om je baard een heel stuk voller te laten lijken. Het zorgt ervoor dat je baard er niet vervelend uitgaat zien. Hij zal niet allerlei kanten op gaan staan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *